judogroesbeek.nl

Onze trainers


Gerrie Theunissen

Gerrie is geboren in Nijmegen op 25 augustus 1960. Op achtjarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met de judosport.

In april 1970 begon Gerrie te judoën bij de Judoschool van Cor v.d. Pool. In die tijd liepen in deze judoschool diverse nationale en internationale kampioenen rond. Vanaf zijn dertiende jaar werd het echt serieus en trainde Gerrie vier tot vijf keer per week, vanaf zijn vijftiende werd dit zelfs zo'n tien keer per week.

In november 1975 behaalde hij zijn eerste nationale titel; kampioen 14/15 jarigen in de klasse +62 kg. In 1977, na het behalen van zij MAVO-diploma, ging Gerrie volledig verder met zijn judotraining en het geven van judoles.

Zijn wedstrijdcarrière was succesvol! Zeven keer nationaal kampioen (waarvan twee keer bij de senioren), twee keer derde op de Open Nederlandse, tweede en derde op de Open Belgische kampioenschappen, winnaar van diverse internationale toernooien. Naast zeven keer goud, een vijftiental tweede en derde plaatsen op de nationale kampioenschappen individueel en met het clubteam. Wedstrijdgewicht -86 en -95 kg. (de klasse van o.a. Ben Spijkers en Theo Meyer).

In 1981 slaagde hij voor de opleiding judoleraar A en heeft hij van 1980 tot 1992 als judodocent bij het vormingswerk in Nijmegen gewerkt. Vanaf 1977 heeft Gerrie al lesgegeven aan clubs in ondermeer Ooy, Millingen, Beek, Nijmegen, Leuth, Milsbeek en Groesbeek. Ook gaf (en geeft) Gerrie les op diverse instellingen zoals de Pompeklinieken het Schippersinternaat, Kindertehuizen en levensscholen. Van 1987 tot 1999 was Gerrie mede-eigenaar van een sportschool in Groesbeek.

Diverse leerlingen wonnen medailles op nationale kampioenschappen, Ferenc Arts, Christian Kersten en Jeroen Mooren deden mee aan het Europees kampioenschap. De laatste behaalde een vijfde plaats. Van Judovereniging Groesbeek wonnen Gilbert Noy, Rob van Beers, Thomas van Baarsen, Bianca Bons en Jan v.d. Cruysen medailles op de nationale kampioenschappen.

Momenteel is Gerrie druk bezig met Topjudo Nijmegen en dan vooral met Jeroen Mooren, Miriam Polak (de zus van onze trainster) en Danny Meeuwsen. Met Jeroen was hij de weg ingeslagen richting de Olympische Spelen in Londen van 2012. Helaas werd Jeroen toen teleurstellend uitgeschakeld.

In april 2014 heeft Gerrie als eerste trainer in Nederland de TopCoach5-opleiding bij de JBN afgerond!


Henny Brinkhof

Henny is voorzitter van Judovereniging Groesbeek en al sinds 1964 lid van de vereniging. Hij gaf enkele jaren les aan een kleine groep volwassen judoka's, vooral vaders van kinderen die aan judo doen. Henny verzorgt ook judoclinics op scholen in Groesbeek. Zo ervaren kinderen wat judo is en vooral hoe leuk de sport is!


Swen Peek

Swen heeft in het seizoen 2020/2021 de dinsdagmiddag training overgenomen. Om 17.00 uur traint hij een kleine groep jeugdleden die graag een extra (wedstrijd)training willen hebben. Ondanks zijn jeugdige leeftijd loopt Swen al enige tijd met Gerrie mee en wordt door hem ook begeleidt in zijn carriere als judoleraar.


Meer weten?

Meer weten over de judoles voor volwassenen op donderdagavond en/of interesse in een judoclinic op school? Neem dan contact op via: secretariaat@judogroesbeek.nl