judogroesbeek.nl

Onze trainers

 

 

Gerrie Theunissen

Gerrie is geboren in Nijmegen op 25 augustus 1960. Op achtjarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met de judosport.

In april 1970 begon Gerrie te judoën bij de Judoschool van Cor v.d. Pool. In die tijd liepen in deze judoschool diverse nationale en internationale kampioenen rond. Vanaf zijn dertiende jaar werd het echt serieus en trainde Gerrie vier tot vijf keer per week, vanaf zijn vijftiende werd dit zelfs zo'n tien keer per week.

In november 1975 behaalde hij zijn eerste nationale titel; kampioen 14/15 jarigen in de klasse +62 kg. In 1977, na het behalen van zij MAVO-diploma, ging Gerrie volledig verder met zijn judotraining en het geven van judoles.

Zijn wedstrijdcarrière was succesvol! Zevenkeer nationaal kampioen (waarvan twee keer bij de senioren), twee keer derde op de Open Nederlandse, tweede en derde op de Open Belgische kampioenschappen, winnaar van diverse internationale toernooien. Naast zeven keer goud, een vijftiental tweede en derde plaatsen op de nationale kampioenschappen individueel en met het clubteam. Wedstrijdgewicht -86 en -95 kg. (de klasse van o.a. Ben Spijkers en Theo Meyer)

In 1981 slaagde hij voor de opleiding judoleraar A en heeft van 1980 tot 1992 als judodocent bij het vormingswerk in Nijmegen gewerkt. Vanaf 1977 heeft Gerrie al lesgegeven aan clubs in ondermeer Ooy, Millingen, Beek, Nijmegen, Leuth, Milsbeek en Groesbeek. Ook gaf (en geeft) Gerrie les op diverse instellingen zoals de Pompeklinieken het Schippersinternaat, Kindertehuizen en levensscholen. Van 1987 tot 1999 was Gerrie mede-eigenaar van een sportschool in Groesbeek.

Diverse leerlingen wonnen medailles op nationale kampioenschappen, Ferenc Arts, Christian Kersten en Jeroen Mooren deden mee aan het Europees kampioenschap. De laatste behaalde een vijfde plaats. Van Judovereniging Groesbeek wonnen Gilbert Noy, Rob van Beers, Thomas van Baarsen, Bianca Bons en Jan v.d. Cruysen medailles op de nationale kampioenschappen.

Momenteel is Gerrie druk bezig met Topjudo Nijmegen en dan vooral met Jeroen Mooren, Miriam Polak (de zus van onze trainster) en Danny Meeuwsen. Met Jeroen is hij de weg ingeslagen richting de Olympische Spelen in Londen van 2012. Jeroen heeft de nominatie binnen en moet vormbehoud laten zien. Inmiddels zijn deze spelen voorbij en is Jeroen teleurstellend uitgeschakeld in de 1ste ronde. Momenteel wordt er richting Rio gewerkt in 2016.

Inmiddels heeft Gerrie in april 2014 als eerste trainer de TopCoach5 opleiding bij de JBN afgerond.


 

Hennie Brinkhof (judotrainer op donderdag voor volwassenen)

 

Onze voorzitter die al sinds 1964 lid is van onze vereniging geeft al enkele jaren les aan

een klein groepje volwassenen judoka's. Hoofdzakelijk vaders waarvan kinderen judoen en

zelf ook wat hiervan willen weten en kunnen. Op donderdag van 20.00 tot 21.15 wordt er in een

goede sfeer gejudoed. Ook verzorgt Hennie wel eens clinics op de scholen in Groesbeek.